Биография

Кристиан Талев – Криско е роден на 11 май 1988 в София.Израства в семейство на музиканти и неговавта професионална музикална кариера стартира в детските му години в музикалните предавания.През 2005 година започва да пише за себе си Поп , R&B и Хип-хоп песни а малко по-късно започва да учи и тонрежисура.С течение на годините започва да прави песни и за българските популярни изпълнители..През 2008г. работи като тонрежисъор в Радио1.

Криско работи с Лора Караджова , Бобо , Сантра , Мария Илиева , Deep Zone , Ангел и Моисей , Елица Тодорова , Миро , Невена Цонева , Любо , Дивна , рок група „Конкурент” и други. Неговата кариера се разделя на две посоки – като изпълнител и като музикален продуцент.В ампоато си на изпълнител набляга въгху хип-хоп звученето примесено с поп мотиви , а в създаването на песни за други изпълнители стилът е напълно новаторски с миксиране на поп, рап , денс и етно в едно.

През 2011 , Криско написва общият хит с Дивна и Миро – “И Ти Не Можеш Да Ме Спреш”. Той печели наградата на БГ Радио – “Песен/хит на годината”. След това от шапката KriskoBeats излизаат емблематичните “Почивни Дни” , “Кой Ден Станахме” с Ангел и Моисей , “Не Дължа Нищо” , “Drop Some” и песента която ще се запомни с лятото на 2013 – “Министърът На Веселието” с Бобо и Лора Караджова.
Продукцията на Криско като артист и музикален продуцент надхвърля 40 милиона посещения в интернет пространсвтово.


Всички текстове, изображения, видео и аудио файлове публикувани в Krisko.bg са собственост на Криско и са под закрила на „Закона за авторското право и сродните им права“.
Използването и/или публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на Криско е забранено!
Разработка, Оптимизация и Unlimited Hosting - Спас Атанасов - Хасково
Алуминиеви Парапети

Facebook

Google Plus

И ти неможеш да ме спреш :)
2012-02-02+1

2012-02-02+0
Разрешена Любов !
2012-02-02+1
Здравейте,
Вече съм в Гугъл Плюс :)
2012-02-01+0